Hastighetstest

Om du vil teste den reelle bredbåndshastigheten din, kan du ta vår speedtest. Du kobler datamaskinen din direkte til modemet eller fibersentralen for best resultat. Dette sikrer at ruter eller annet utstyr ikke gir forstyrrelser.

Lukk alle programmer på maskinen før du tar testen. Hvis du tar testen trådløst kan andre enheter som er koblet til nettet gjøre at du får et lavere resultat. Prøv da å koble fra disse å ta testen på nytt.

Med trådløst nettverk vil hastigheten være avhengig av både ruteren som benyttes og styrken på signalene. Vi anbefaler at du forsøker følgende trinn for feilsøk:

1. Sjekk først din hastighet her.
  2. Sjekk hvor godt trådløst signal du har på din datamaskin. Plassering og avstand til ruter, hindringer mellom ruter og datamaskin, samt annet trådløst utstyr i området kan forstyrre forbindelsen og påvirke hastigheten din. Ruteren bør stå åpent, slik at du har fri sikt til den fra der du bruker å sitte med din datamaskin.
  3. Når det er flere på linjen samtidig må man dele på båndbredden. Dette kan oppleves som treghet. Forsikre deg om at det kun er du som er tilkoblet.
  4. Når du har sjekket trinnene ovenfor, forsøk å restart ruteren ved å ta strømmen. Ta deretter en ny hastighetstest og sammenlign resultatet med den forrige testen.
  5. Om du fortsatt opplever problemer kan du forsøke å koble en nettverkskabel rett i fra modemet eller fibersentralen til din datamaskin. Dette gjør du enklest ved å ta kabelen ut av ruteren og sette samme kabel i datamaskinen din.

Test netthastigheten din her.