Teksting for hørselshemmende

HD-boksene våre har støtte både for underteksting via tekst-tv (teletekst) og via DVB-teksting. Under finner du forklaring for begge innstillingene.

Husk at for å få frem tekst-tv via en HD-boks må du benytte tekst-tv knappen på Get-fjernkontrollen.Dersom du bruker tekst-tv knappen på tv-fjernkontrollen, vil du få en feilmelding.

FUSION

Under INNSTILLINGER har du blant annet mulighet for å endre på oppsett av lyd og bilde og funksjoner som opptak og strømstyring. Her finner du også brukeroppsett hvor du kan endre språk og foreldrekontroll. INNSTILLINGER finner du under MIN GET i hovedmenyen.

Slik setter du på tekst for nedsatt hørsel

1. MIN GET finner du i hovedmenyen
  2. Velg INNSTILLINGER
  3. Deretter velger du BRUKEROPPSETT
  4. Velg SPRÅK og VIS UNDERTEKSTER
  5. Bytt fra NORMAL til NEDSATT HØRSEL

TELETEKST

Flere kanaler sender undertekster via tekst-tv (teletekst) på programmer som ikke allerede har undertekst i sendingen. Nedenfor finner du en liste over hvilken tekst-tv side diverse kanaler sender tekstingen på.

Kanal

Tekst-tv side

Kanal

Tekst-tv side

NRK1 (kanalplass 999)

777

TV3

333

Viasat 4

444

SVT1

199

DR1

398

SVT2

299

BBC Prime

886

TV4

890

DR2

397

UNDERTEKST VIA DVB

DVB-teksting sender underteksten digitalt, og gir deg muligheten til å endre mellom tilgjengelige språk for undertekst. DVB teksting sikrer bedre synkronisering mellom tekst og tale, og er tilgjengelig på følgende kanaler:

Kanal Kanalplass Kanal Kanalplass
NRK1 HD         1 NRK3 HD         3
NRK2 HD         2

Grunnet tekniske utfordringer finnes det ikke en egen innstilling for disse dekoderne. Etter avtale med NRK har vi defor valgt å sende dette som dansk undertekst. Dersom du velger dansk som språk i innstillinger vil alltid undertekst for hørselshemmede vises når dette sendes, uten å måtte aktivere dette hver gang.

Slik setter du på automatisk DVB undertekst:

• Trykk EXIT for å få opp hovedmenyen
  • Velg Innstillinger
  • Velg Brukeroppsett
  • Velg Språk
  • Bla ned til 1. valg undertekst og bla til siden og velg Dansk
  • Trykk på blå knapp for å lagre