Jeg kommer meg ikke på internett

Lyser fibersentralen eller modemet?

Alle våre enheter har indikator for å vise om det er strøm tilkoblet. Typisk vil det stå «Power», «PWR» eller lignende. Det første du må gjøre er å se om det lyser i alle enhetene levert av oss. Sjekk at alt av kabler er godt festet og strømmen fungerer på stikkontakten. Hvis du fortsatt ikke får lys er det vanligvis strømforsyningen som kan være defekt. Er denne levert av oss bytter vi den naturligvis kostnadsfritt for deg.

Får du internett med kabel direkte i fibersentral eller modem?

Det første du bør gjøre når du mangler internett er å koble datamaskin direkte i fibersentral eller modem typisk merket «LAN1» eller «GE1». Får du internett med kabel direkte kan det være at den trådløse ruteren din trenger en omstart. Trekk ut strømkabelen og vent i 30 sekunder før du kobler til. Vanligvis vil det ta noen minutter før alt er startet opp igjen.

Har du en litt eldre trådløs ruter er sjansene svært store for at de bremser hastigheten betraktelig. I mange tilfeller kan det være gunstig å bytte til en nyere trådløs ruter for å øke hastigheten.

Kommer du på internett med kabel direkte i fibersentral eller modem, men ikke gjennom egen trådløs ruter må du ta direkte kontakt med leverandøren for videre feilsøking.

Er du koblet til riktig trådløst nettverk?

I områdene vi leverer vil det ofte være mange trådløse internett i nærheten av hverandre med navn som er svært like. Ofte er det bare tallkombinasjoner som skiller de ulike nettverkene. Sjekk derfor at nettverksnavnet stemmer nøyaktig overens med det som står på ditt utstyr, og sjekk at passordet stemmer overens. Ved inntasting av passord skilles det mellom store og små bokstaver.

Jeg har prøvd alt ovenfor, men kommer fortsatt ikke på internett

Hvis du har prøvd alt ovenfor, men fortsatt mangler internett ber vi om at du tar kontakt med oss her eller på telefon 76 11 80 00 for videre feilsøking.